Daži neticami vingrinājumi, kas palīdzēs atbrīvoties no muguras sāpēm

Muguras sāpes ir nopietna problēma, kas skar miljoniem cilvēku visā pasaulē. Tās visbiežāk izraisa traumas, nepareiza stāja vai ilgstoša sēdēšana.

Mūsu pēdām ir liela nozīme līdzsvara, kustību un stājas nodrošināšanā, tāpēc ir svarīgi tās vienmēr uzturēt labā formā. Un tām ir arī nozīme muguras sāpju mazināšanā.

Cilvēki muguras sāpes parasti ārstē ar pretsāpju līdzekļiem, taču tiem ir daudzas nelabvēlīgas blakusparādības, tāpēc jācenšas sāpes mazināt citos veidos. Par laimi, mēs jums pastāstīsim par dažiem vienkāršiem vingrinājumiem, kas atbalstīs jūsu muguras muskuļus un stāju, un atvieglos muguras sāpes.

Staigāšana uz pirkstiem

Pamēģiniet 5 reizes dienā 20 sekundes staigāt pa istabu uz pirkstgaliem – tas stiprinās kāju muskuļus un cīpslas, un atvieglos muguras sāpes.

Lasi vēl: Kā pagatavot vistas gaļu, lai to atbrīvotu no hormoniem un antibiotikām

Pirkstu piespiešana

Piespiežot kāju pirkstus maksimāli pie grīdas, pastiprināsiet asinsriti kājās un mazināsiet muguras sāpes.

Noliekšanās

Stāvot salieciet ceļgalus un mēģiniet ar rokas pirkstiem aizsniegt grīdu tik tālu, cik vien varat. Noturiet šo pozīciju 3 sekundes, pēc tam atkārtojiet procesu 10 reizes. Lai sasniegtu labākos rezultātus, izmēģiniet šo vingrinājumu 3 reizes dienā.

Zīmuļa pacelšana ar kāju pirkstiem

Nostājieties un nedaudz salieciet ceļgalus, pēc tam mēģiniet pacelt no grīdas zīmuli ar kāju pirkstiem. Turiet zīmuli ar kāju pirkstiem 10 sekundes un atkārtojiet procesu 5 reizes katrai kājai. Vingrinājumu veiciet vismaz 2-3 reizes nedēļā.

Potīšu apļošana

Gultā vai uz grīdas apgulieties uz muguras, pēc tam izstiepiet kāju uz augšu un 10-15 sekundes apļojiet potīti. Pēc tam atkārtojiet procesu pretējā virzienā, pēc tam to pašu veiciet ar otru kāju. Šis vingrinājums viegli un ātri atvieglos potītes, ceļa, gūžas sāpes.

Kāju masāža

Novietojiet tenisa bumbiņu zem pēdas un katru dienu dažas minūtes ripiniet bumbiņu uz priekšu un atpakaļ.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment